• Openingstijden

  OPENINGSTIJDENX

  MAANDAG 18:00 - 21:30

  DINSDAG 17:30 - 21:00

  WOENSDAG 18:00 - 21:30

  DONDERDAG 17:30 - 21:00

  VRIJDAG 18:00 - 21:00

  ZATERDAG 10:00 - 12:00

  ZONDAG gesloten

 • 0641773206 (bas) / 0639398679 (stephano)

ONZE LESSEN

Boksen

Recreatief boksen? Misschien iets voor mij ?

Boksen is iets voor iedereen die graag beweegt en zowel geestelijk als lichamelijk een uitdaging zoekt . Het draagt bij aan de verbetering van je algemene conditie en is gezond voor je om verschillende redenen. De training is allround, waarbij zowel je armen als borst, buik en benen  in de training aan de beurt komen. Het versterkt je gevoel van zelfvertrouwen en je leert hoe je jezelf kunt verdedigen en hoe je effectieve tegenstoten moet plaatsen. Het geeft ontspanning en toch ook inspanning op een gezonde manier en dit onder professionele begeleiding .

 rectratie boksen

 

 

Dames boksen? Misschien iets voor mij ?

Noeska

 

Het boksen onder dames in alle leeftijdscategorieën neemt enorm toe. Er bestaat een grote belangstelling voor de veelzijdigheid van deze sport. Kom eens een keer langs en kijk welke type sporter je bent. Maak gebruik van de proeflessen om daar achter te komen.

 

 Wedstrijd boksen? Misschien iets voor mij ?

In Nederland wordt de amateurbokssport in wedstrijdverband beoefend door mannen (en vrouwen). Je zal over meerdere rondes moeten presteren (bijvoorbeeld 3 x 2 minuten), waardoor je niet alleen over kracht en snelheid, maar ook over een zeer behoorlijk ontwikkeld uithoudingsvermogen moet beschikken. Wie niet sterk is moet slim zijn…. Stoten uitdelen die leiden tot puntenwaardering van de juryleden, het beste echter is om zelf geen tegen scores te krijgen ! Je moet dus leren geduld te hebben, jezelf optimaal te verdedigen en inschatten welke risico’s je loopt bij een aanval.poeder

Elke wedstrijd  en iedere tegenstandster is anders. Je moet leren anticiperen op veranderende situaties en personen. Iedere tegenstander heeft zijn eigen stijl. De ene is sneller of veel langer dan jezelf, de andere aanvallender of juist achteruit boksend, daarbij heb je ook dat sommige mensen rechts voorstaand zijn i.p.v. zoals de meeste mensen links voorstaand. Het is een dus een vrij individuele sport, waarbij jij en je trainer steeds weer op nieuw tactieken en strategieën zullen moeten bepalen. En het vergaren van kennis over je sterke en je zwakke kanten, zodat je deze kan  gebruiken om optimaal te kunnen trainen, en te presteren in wedstrijden. Dus voordat je als wedstrijdbokser de ring in kunt, gaat er wel de nodige trainingen aan vooraf.

Gevaren in de wedstrijdsport?
Op het eerste gezicht lijkt boksen een gevaarlijke sport met veel blessures. Natuurlijk is het geen sport zonder risico’s maar welke wel? Het aantal blessures in de bokssport is nog ver beneden het landelijk gemiddelde van alle sporten. Ook staan de trainingen  onder leiding van ervaren  trainers  en de wedstrijden onder streng toezicht . Niet voor niets is de bokssport een van de weinige ringsporten die lid is van en erkend door het NOC*NSF en het Ministerie van VWS.

Medische eisen
Elk jaar een sportkeuring. Voorafgaand aan elke wedstrijd wordt je gekeurd door de ringarts. Bij eerder gevochten zware partijen volgt soms een startverbod (bij bepaalde uitslagen verplicht) van 4-8 weken. Een uitstekende conditie en een goede gezondheid is dus een eerste vereiste. Het dragen van een bril of contactlenzen is niet toegestaan in de ring.

De beroepsbokssport is in Nederland georganiseerd in de Vereniging Professional Boksen Nederland (VPBN). De VPBN regelt zelf alle zaken betreffende de beroepsbokssport in Nederland.

COPYRIGHT ©GLOBALSPOTT 2013. ALL RIGHTS RESERVED.
DESIGNED AND HOSTING BY GLOBALSPOTT.